/**/
Subscribe Twitter

Amazing World Studio, Pulau Pinang




Wow...Supermeed VS Superman...kui2...


Plan nak balik terus tapi terpana dek panahan kedai sebelah. Amazing World Studio katanyer. Dibuka untuk umum pada bulan Februari 2015.

Alamat : No 4, Pengkalan Weld
George Town, Pulau Pinang
(Sebelah Muzium 3D)

No Tel : 04-2621992




Waktu operasi : 9 pg - 6.30 ptg (Weekdays)
9 pg - 8.30 ptg (Weekends)

Bayaran : Rm28 Dewasa Mykad, RM10 Kanak-kanak
RM55 Dewasa tanpa Mykad




Adoyai berapa banyak Muzium la kat sini kan? Moh la kita jenguk kan diri sat kat situ.

Tempat tu ala-ala Muzium 3D jugak. Bayaran adalah RM55 seorang. Tapi hari tu ada special diskaun so RM28 sahaja. Ada 3 tingkat tau kat sini...terlebih setingkat jer dari Muzium 3D. Huhu












Tengok dia ajak minum lagi..haish...


Di bahagikan pada 7 bahagian.

Aras bawah:

Bilik pertama : Little Common Street.
Bilik kedua : Augmented Reality.
































Aras 2:

Bilik ketiga : Virtual Whirl (kena pakai cermin mata 3D) .
Bilik keempat : Amazing 3D World Map (kena pakai cermin mata 3D).
Bilik kelima : Photo Matrix.




















Aras 3:

Bilik keenam : 3D Trick Art.
Bilik ketujuh : Batman & The Shadow City (Kita akan nampak kecik di skrin)
.














































Kalau tengok dari flyer tu macam best je tempat ni. Tapi bila dah masuk, hampeh je aku rasa. Indah khabar dari rupa. Boleh dikira 3D nya. agak-agak la kan kalau nak makan duit orang pun. Puih laaa.

Dah la tak da staf yang jaga. Tanda arahan pun takda. Contoh gambar pun ada yang dah hilang arah. Haish apa la owner ni. Cekik darah betul. Dek kerana tak nak rugi duit punya pasal aku melepak jugak la 1 jam kat situ. Huh...jenuh mak aih...

Paling suka 2 gambar ni sebab slot adalah berkaitan. Supermeed VS Superman. Tak ketinggalan loving-loving gitew. Hahaha



We r d champion..xoxo..




Alolo...sweetnyer...


Ok la korang aku dah penat la posing sana sini. Cukup la untuk hari ni ya. Perut pun dah nyanyi lagu keroncong, meh la kita kuar cari makan. Zaasss....



Pilih mana satu...huhu...




Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak