/**/
Subscribe Twitter

Siam Ocean World & Madame Tussauds, Bangkok


Ada gaya tak...?

Hallooo...jumpa lagi di last entry melancong ke Bangkok. Jom kita baca sambungan semalam.

Perut dah nyanyi lagu keroncong. Singgah ke Siam Center dan Siam Paragon. Maka berpusing la 1 Mall tak jumpa makanan yang halal. Last sekali jumpa la McDonald yang ada tanda halal. Apa lagi, tawakal dan yakin tanpa was-was makan la kat situ.










Dah kenyang ronda sekejap kat bahagian Siam Ocean World. Malas nak masuk sebab nak kejar ke Madame Tussauds yang memang dah ada dalam list untuk merayap hari tu.













Makanya bertolak la ke Madame Tussaud untuk berposing dengan patung lilin beraneka rupa dan gaya.

Ada diskaun dan offer pada hari tu, 850 baht @ RM85 saja, beli 1 percuma 1. So untung la kami berempat bole share tiket. Suka la sangat kan.

Alhamdulilah.. Kalau tak mau 1300 baht @ RM130 harga untuk sorang saja. Fuh...








Madame Tussauds
6th Floor, Siam Discovery, 989 Rama I Road, Thailand

Phone:+66 2 658 0060

1300 baht @ RM130 seorang

Buka setiap hari dari 10pg ke 8 mlm






Ada 70 patung katanya dalam tu. So meh kita redah. Harap-harap semua tak sakit kaki la kan. Jangan malas-malas eh. cakap kat minda biar terus cergas ya. Huhuhuhu...

Mula-mula aku nak letak gambar ikut turutan dari pintu masuk jumpa patung yang mana dulu. Tapi bila fikir balik, lebih baik aku letak ikut kumpulan la kan. Tengok la sampai kuar muntah hijo. Hahaha...

Eh, tapi bagus la jugak untuk korang sebab korang boleh tengok. Nanti dah sampai sana senang korang nak buat aksi berposing dengan gaya yang macam mana kan. Jimat masa tak payah fikir-fikir dah.





Untuk kumpulan para pemimpin paling best sekali adalah aksi dengan Barrack Obama sebab berangan jadi PA dia. Sila tengok gambar pertama kat atas tu ya. Ada gaya tak? Hehehe...


































Untuk ahli sukan suka tengok dengan Tiger Wood pemain golf terkenal. Ceh ko ingat ko sorang handal aku pun terer tau. Meh lawan.

























Untuk ahli akademik semua aku tak kenal. Poyo betol kan? Jangan ketawakan aku eh sebab korang pun mesti sama sengal macam aku. Huhuhu...

Apa pun suka dengan pakcik mathematik tu. Kagum jap. Kui-kui...













Untuk aksi ganas suka dengan Jet Li. Waaachaaa....buka langkah, tumbuk batu. Hahahaha...













Untuk pemuzik suka dance rock & roll dengan Michael Jackson. Gelek sana gelek sini.










Untuk selebriti lelaki suka dengan Jacky Chan. Seee...romantik tak kitaorang.
































Untuk selebriti wanita aku pilih Oprah. Tengok siap berbual mesra lagi. Panjang lebar dia temuramah aku. Muahahahhaa...




























Untuk pasangan couple aku tak kenal siapa tapi bantai ja la berposing dengan diaorang nih. Eh Brad Pitt eh tu?







Untuk penyelamat dunia mestilah Spiderman sebab Superman takda.







Untuk kartun pilih lah Doraemon yang memang dah terkenal tu. Tapi kalau ada Mickey Mouse bye bye la Doraemon ya. Gitew...!






Last sekali berjumpa dengan pembuat patung lilin tu iaitu Madame Tussauds. Hai selamat berkenalan. Sempat beraksi seksi jap kat situ. Hohoho...







Ada juga la replika mata, tangan dan lain-lain. Kalau korang nak buat arca tangan korang sendiri kat situ pun bole. Seram sejuk jugak berada di keliling kawasan tu.













Sebelum keluar sempat la singgah ke bahagian cenderahati dan beli la jugak beberapa hadiah yang di rasa perlu. Tak angkut banyak sebab harga adalah mahal.

Ada jugak gambar yang diaorang petik entah waktu bila, siap dah frame muka korang, lepas tu paksa beli. Tak da maknanya nak layan okay sebab mahal. Lagi pun dah banyak ambil gambar sendiri.

Kali ni balik ke hotel naik tuktuk 100 baht @ RM10. Tak kisah la mahal pun sebab dah tak larat nak jalan kaki.




Sekian saja coretan melancong di Bangkok. Over all rasa puas hati sebab dapat tengok macam-macam bangunan yang cantik cuma tak sempat nak jengah tiger dance dan massage. Rugi ooo....hahahaha.



Lagi cerita jalan-jalan di Bangkok :

Bertolak ke Bangkok
Menginap di Narai Hotel
Floating Market dan Angkor Watt
Grand Palace dan Chatuchak Market
Siam Ocean World dan Madame Tussauds





Woo...datang lagi la ya...!


Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak