/**/
Subscribe Twitter

Keunikan DC Super Heroes Cafe, Genting Highlands


Makan ditemani kartun impian...

Hai korang.. nak share kedai makan super duper wow kat Genting Highlands ni. Bukan nak story makanan sangat tapi lebih pada hiasan restoran ni. Superb sangat...!.


DC Comics Superheroes Cafe
Lot T2B-06, Level 2, SkyAvenue
Jalan Major Philip Lim
69000 Genting Highlands
Pahang

Setiap hari 10 pagi - 10 malam

Tel: +011-17974118




Dek kerana dekorasi kedai ni begitu memukau mata, sebab tu la kaki ni tetiba je masuk dalam tu. Dipenuhi dengan pelbagai karakter kartun komik dari DC Comic. Teruja pun ada sebab first time jumpa. Makan kat sini takkan boring, sebab kita ditemani oleh Superman, Batman, Robin, Green Lantern, The Flash dan Joker. Ngeh-ngeh....












Actually tak da la rasa nak makan kat kedai ni sebab ala-ala biasa ja makanannya. Tak da beza kecuali harga ja yang sama melampau mahalnya. Maklum nak bawak stok barang masak bukan senang tau nak naik gunung. Sebab tu mahal kot. Huhu....








Sementara tunggu order sampai aku berposing la segenap ruang kedai ni. Walau pun agak serabut sebab tak da satu tempat pun dibiarkan kosong, semua dikelilingi gambar kartun.




Tengok kek display kat situ pun dah rasa macam nak makan banyak jer. Nak rasa semua perisa. Huhu...






Aku pilih kawasan geng rapat kartun aku la, apa lagi kalau bukan Mr Superman. Mesti dia dah rindu nk jmpa Mrs Supermeed. Kih-kih...







Sempat lagi berposing pelbagai aksi dengan kartun yang lain. Seronok sangat ni mengalahkan budak-budak. Hahaha...






Masa makanan sampai tu, aku rasa macam sedap ja. Nasib baik memang sedap. Tak rugi rasa keluar duit berpuluh ringgit untuk makan ja. Sampai dua hidangan aku bedal.










Meja sebelah siap dapat bekas Superman. Ingatkan dapat free, rupanya bila kita oder burger, diaorang akan serve dalam balang bukan pinggan. Ada box Superman dan Batman. Pilihan ikut burger apa yang dipilih. Kalau nak beli box ja pun bole... lupa plak harga box tu berapa. Sori eh...




Siapa yang masuk kat situ baik tua atau muda mesti rasa teruja nak bergambar dengan kartun yang ada kat situ.




Keadaan kedai bersih dan teratur susunan. Kemas ja. Staf pun peramah. Walaupun semua staf lelaki tapi layanan tiptop. Melayan customer dgn baik dan makanan cepat sampai. Sedia ambilkan gambar customer sambil tersenyum. Kredit untuk boss dan pekerja.











Selain deko kedai yang cantik dan memukau mata, ilmu pun dapat jugak tau. Tapi ilmu mengenal watak kartun la. Sila baca di menu makanan. Hehe...












Ok lah sampai sini je kita borak pasal kedai makan. Nanti sambung citer kat kedai lain plak eh...




Tata titi tutu...!


Sanggup tak makan ditemani kartun hidup camni? Hehe...

Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak

Layan Durian Di Angsana, Johor


Jom serbu...


Sekarang ni kan sana sini tengah sibuk cerita pasal durian. Kat Johor ni boleh pulak diadakan festival aka pesta durian ni. Apa lagi aku pun terjebak sama la nak skodeng durian kat sana.



Festival Sajian Makanan
(Pesta Durian)
Plaza Angsana
Johor Bahru

27 - 30 Julai 2017 (10 pagi - 12 malam)





Setel ja masak dan makan, macam biasa berehat sekejap sambil tengok TV. Tetiba anak-anak bujang ajak pergi merayap. Apa lagi kalau tak ke Plaza Angsana tengok festival buah-buahan.

Ikut hati malas nak keluar tapi dah ada yang drive apa lagi, jangan lepaskan peluang keemasan menjadi Datin duduk je dalam kereta dan sampai destinasi. Muahahah...

Aku malas nak bersiap dan tukar pakaian. Bila tanya anak-anak, ok tak baju yang ibu pakai ni? Diaorang kata ok ja ibu. Apa lagi, capai handbag terus keluar la.

Haa...tu la sebab pentingnya orang perempuan ni kena berhias bagai, even kat rumah pun. Bila rasa nak keluar merayap je, terus lah keluar. Tak payah la orang lain tunggu ko bersiap yang confirm akan amek masa berejam depan cermin. Huhu...

Bila kita dah siap, just sembur ja perfume lagi sekali terus bole keluar. Haaa...cepatkan uolls...!.




Kalau tengok komen kat FB, semua kata durian kat sana mahal, tak sedap dan kena pandai pilih. Nak buat macam mana, dah keluar rumah, so teruskan je lah perjalanan. Pasrah pada kemungkinan yang akan diterima.

Sampai je, memang ramai manusia. Dah la panas terik, berlaga-laga nak bergerak. Seperti yang dijangka, memang betol semua harga durian tu mahal. Sekilo Rm25. Beli 2 biji RM77. Kalau rasa sedap tak pa, ni hampeh je. Nak marah betol.





Mr right aku beli buah longan, mata kucing dan mangga. Sila la menjamu selera di meja yang disediakan.




Dek kepanasan, tekak rasa nak minum air. Terbelilah cendol durian berharga RM10. Uwaa...







Tak puas lagi minum, tambah plak dengan aiskrim berasap harga RM12. Fuyoo..bila makan kuar asap di mulut. Diva la vida...!













Dah kenyang perut, kitaorang berpusing lagi sekitar kawasan. Sedap semua nampak buah-buahan kat situ. Tekak pun dah haus balik.






















Paling ngeri sekali bila tengok buah durian belanda yang bapak besar. Ok ke tak tu buah besar macam tu? Takut plak nak telan. Hehe...




Lepak dalam shoping mall, biasa la terjebak plak dengan eskrim McD. Ngap lagi kat situ. Sebelum balik sempat singgah kat mamak melayan tekak anak beranak ni. Aku pilih roti canai banjir. Jemput makan dulu ya.




Ok la, ni ja nak cerita pasal festival durian yang indah khabar dari rupa ni. Apa pun jadi lah untuk aktiviti santai hujung minggu famili. Jumpa lagi uolls...bye !!!


Pilih jangan tak pilih...










Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak