/**/
Subscribe Twitter

Urutan Kepala Di Sothys Beauty Tots, Johor


Spa urutan kepala terbaik


Hai uolss...jumpa lagi untuk berkongsi Spa kali ini. Spa ni dah beberapa kali aku cancel sebab ada ja urusan lain pada masa appointment tu sampai. Ternyata tersangat la best dan syioknya di spa ni. Jom baca celoteh aku kali ni !.

Aku pilih buat rawatan Sauna, Champi Head Massage, Back Shoulder Massage dan Jacuzi Relaxing Milk Spa. Tengok senarai pun dah rasa teruja yang amat kan untuk dibelai? Hehe...



Sothys Beauty Tots
125, Jalan Sutera Tanjung 8/2
Taman Sutera Utama
81300 Skudai
Johor

Tel : 07-5623966

Setiap hari 11 pagi - 9 malam




Sampai ja kat muka pintu staf cina berbadan gempal sambut dengan senyum dan suruh aku duduk serta isi borang dan beri minum air. Teh bunga katanya. Layankan ja la walau pun tak da rasa pun bunga dan tehnya...lalalalala....




Masa masuk dalam bilik rawatan untuk bertukar pakaian, wah...aku rasa cam cantik la tempat nih. Aku diberi seluar dalam dan bra pakai buang. Eh...first time la aku g spa ada bagi bra pakai buang. Rupanya ada ya bra macam tu?. Terkesima jap, haha...

Kejakunan jelas terpancar kat situ...kui2. Kesian kan?. Uwaaa...!




selesai ja bersalin kulit tu aku diarah masuk ke bilik sauna. Seperti biasa 1 jam duk bertapa dalam tu. Tapi aku suka sebab bilik sauna tu bilik kayu yang cantik dan ada majalah serta diberi minum air. Tak perasan 1 jam berlalu kat situ. Ceh poyo je statement. Nak kata membaca la tu?. Owh...nahi...bukan membaca kali ni tapi berfikir...kah-kah...!




Selesai ja sauna aku diminta berehat 10 minit dan diarah masuk semula ke bilik untuk diberi urutan kepala yang diberi nama champi head massage. Aku diminta memilih haruman bauan yang akan digunakan untuk mengurut kepala dan urutan belakang badan nanti. Lavender di hatiku.

Masa staf tu mulakan urutan di kepala, waa...bestnya aku rasa. Syoknya sampai terpejam-pejam mata kesedapan. Wakakaka...overnya statement aku kat situ kan?. Tapi memang betol beb kalau korang tak percaya cuba lah pergi sana dan rasakan sendiri kenikmatannya...!




Selesai je urutan di kepala aku di minta berbaring pulak kat katil untuk di urut belakang badan dan bahu sahaja. Hmmm...best jugak rasa kali ni. Staf siap naik atas katil nak urut. Tapi betol memang best wooo....tak caya korang cuba la.

Selesai ja urutan tu yang ambil masa selama setengah jam, aku di minta berehat sebentar sementara menunggu staf lagi sorang tu penuhkan air untuk relaxing milk spa pulak. Wei, tak sabarnya nak berendam uolss....




Masa tengok jacuzzi tu, woo...hebatnya, kelasss tempat ko jah !. Itu la yang aku suka kalau pergi spa bangsa lain ni. Cantik, terpelihara dan harum. Up to date katanya. Apa lagi dengan selambanya aku masuk ke dalam tanpa periksa air panas ke idok. Haaa...merasa la kan terjah sembarangan, panas nya mak aii, ampun...!.

Bila dah sejuk sikit airnya aku pun masuk semula berendam dalam air susu tu. Kuatkan getaran dan warna warnikan suasana. Besar gilos bilik air itew, siap bole mandi sekali kat situ. Hmm...tak terasa satu jam masa berlalu. Best sesangat...!




Setel semua rawatan macam biasa la staf dah mula nak rekomen macam-macam. Layan kan ja la. Yang penting dah hepi dapat rawatan dan layanan yang berbaloi dengan harga.







Sempat lagi berposing bergambar bagai keliling Spa. Rugi kalau tak ambil gambar di Spa tu. Lepas diberi minum air teh bunga aku pun bergegas balik sebab perut dah kebuloq. Kuang2...

Apa lagi aku singgah ke Taman Sri Putri la untuk melantak merendamkan perut pulak...haha.




Ok la, untuk review kali ni, spa yang ni memang best dan direkomen pada kekawan ya. Terbayang-bayang lagi bestnya champi head massage tuh. Nanti nak datang lagi la. Yuhuu...




Jumpa lagi uolls...Tata titi tutu !.


Belajar sesuatu...


























Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak

EV World Hotel, Bentong, Pahang

Setanding harga


Holla.. Lama betul kita tak bersua di alam maya ek? Kebizian yang amat sangat katanyer. Kuang-kuang...

Kali ni nak citer kisah ringkas ja dulu. Review hotel kat bandar Bentong masa aku kursus hari tu.

Dari luar nampak kecil tapi dalam bole tahan besar jugak la biliknya.

Ada beberapa perkara yang tak puas hati. Tapi hal kecik ja tu. Meh folo story aku seterusnya !



EV World Hotel
No 107-108, Jalan Loke Yew
Bentong, Pahang

Check In 12 ptg

Check Out 12 tghr

Tel : 09-2229929

Deluxe Room - RM80.94 per night





Pertama, strika kat luar bilik. Leceh betol macam ni. I is tak suka sangat stay hotel macam ni. Sadis rasa. Huhu...

So sekarang ni aku dah pandai. Kalau nak stay hotel di pendalaman better aku angkut segala tok nenek yang diperlukan terutama strika. Tak payah susah keluar bilik lagi.

Kat bilik tak da hair dryer. Hanya disediakan jug dan cawan ja. Air panas dan air sejuk atau segala tok nenek air yang korang nak kena ambil kat lobby ya. Nak buat air sila keluar. Haish...




Towel pun satu hal. Tak da dalam bilik. Seb baik geng bas sekolah nak tolong mintakkan kat kaunter.. kalau tak, jenuh nak turun tangga naik tangga semata-mata nak ambil tuala.

Nasib baik bilik air bersih dan ada segala kemudahan. Kurang sikit rasa amarah.







Bilik kecik aircond kuat, Tak boleh nak buat apa sebab rosak. Kang tak pasal-pasal tak da aircond langsung baru padan muka.

Korang bole bayangkan tak betapa sejuk beku nya aku dalam tu. Adoyai mati la naaakkk...







Kat sini breakfast disediakan. Kalau korang rasa lapar atau haus bila-bila masa pun korang bole turun dan makan ja apa yang disediakan.

Ada nasi lemak, roti bakar, telur separuh masak dan macam-macam lagi. Di jamin korang tak kan lapar kat sini.

Kalau rajin lepas makan tu korang basuh la pinggan, kalau malas bole tinggalkan kat situ sebab ada pekerja yang akan bereskan. Senang je kan?










Hotel bersih walaupun hotel bajet. Teratur dan kemas. Thumb up untuk boss.







Sori ya boss sebab tercerita yang tak best dulu baru up citer yang best kat hotel ni. At least boss bole alert untuk penambahbaikan di masa akan datang. Cheerio...




Ni ja nak citer. Jumpa lagi. Bye..


Muahahahah...




















Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak

First World Hotel & Plaza, Genting Highlands, Pahang

Selamat datang tetamu VVIP...kui-kui


Holla... nak citer pasal First World Hotel kali ni. Hakikatnya first world sangat ke? Hmmm.....meh baca terus aku ngomel ni.



First World Hotel & Plaza
Genting Highlands, 69000 Genting Highlands
Pahang

Setiap hari 10 pagi - 10 malam

Tel: +60 3-2718 1118

standard room - RM134.24 per night





Hotel ni banyak bilik. Beratus2 bilik dalam setingkat. Korang boleh bayangkan bila tengok gambar aku kat bawah ni. Panjang sedepa beb lorong dia.




Korang jangan risau bab nak cepat ke bilik sebab lif memang banyak disediakan. So tak payah nak rebut-rebut macam jakun eh.




Ada beberapa tips yang aku nak bagitau kat sini.

Masa korang check in, staf akan tanya korang nak bilik dekat dengan lif tak? Kalau nak korang kena tambah rm5. Tapi aku suggest korang bayar ja la, bukan mahal pun. Sebab kalau korang tak bayar, korang akan dapat bilik yang jauh dari lif. Sila menapak ya. Kat genting ni memang keja korang akan mengira tapak kaki yang korang tinggalkan.




Dalam bilik tak da aircond ya. Kipas sajok. Nak sejuk sila buka tingkap. Huhu...




Kalau beg korang kosong sila bawak strika sendiri sebab strika tak mencukupi. Kalau nak jugak guna strika hotel, korang kena bayar deposit rm100. Nanti bila check out korang bole dapat semula duit tu kat kaunter. Kalau rajin nak bawak baju keluar dari bilik bole la pergi menapak gosok baju di tingkat 11. Sila bersenam... hehe.

Tapi hairdryer disediakan so jangan bimbang eh.




Dalam toilet hanya ada shampoo 2 in 1 macam biasa. Sila tekan sekuat hati kalau yang dapat bilik yang agak kokak dan tak berbau harum. Hahaha....










Sila bawak termos, sudu, bekas air sendiri. Dalam bilik tak disediakan jag air panas. Hanya jug plastik yang ada kesan gincu (orang ulu kot minum kat situ) dan 2 gelas palstik.

Kalau bole bawak sekali minuman 3 in 1 sebab tak disediakan dalam bilik. Peti ais dan air mineral pun tak da. Jangan berharap ya.




Korang bole ambil air panas dan sejuk kat luar bilik (ruang berhampiran lif). Tapi air panas tak berapa nak panas dan air sejuk ada rasa klorin. Fuh... daif sungguh rasa. Belum lagi di kira kebersihan kat tempat ambil air tu. Ada beberapa helai mee maggi yang tumpah. Haish ulu betol...




Tapi jangan risau kalau korang terlupa bawak, korang bole beli shampoo n segala minuaman tu kat mesin yang diletakkan di lobi hotel. Rm5 paling mahal. Ok la tu kot.







Menu pun sedia ada kalau korang malas nak keluar bilik. Keluarkan duit ja la ya...!







Aku citer ni bilik kecik ja tau. Kalau bilik besar aku tak tau la plak kekdahnya macam mana. Tapi setakat genting korang ambil murah ja la sebab korang bukan nak duk memerap dalam bilik pun. Mesti meronda keliling kan?. Lagi la kalau ada theme park nanti, mesti tak lekat kat bilik punya. So jangan membazir sangat eh kekawan.










Lagi satu make sure korang naik lif yang betol untuk ke bilik. Make sure mata korang meliar kat situ sebab orang tersangat ramai dan kepala bole tingtong. Haha...




Ok ni ja la nak citer bab review hotel kali ni. Harap- harap pihak pengurusan bole upgrade skit keadaaan dalam bilik tu.




Dada didi dudu...!


Hotel berais camni best...huhu






Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak