/**/
Subscribe Twitter

Kebaikan Produk Naturel Kiss Berasaskan Roselle


Bebas Paraben dan bahan kimia...


Hai sayang semua...korang pernah ada problem bibir kering dan mengelupas tak? Kalau ada elok la korang baca story aku kali ni.

Aku nak kongsi sikit ilmu yang aku dapat dalam ceramah kesedaran kosmetik yang dianjurkan oleh UTM. Haa...kalau korang nak tau bahayanya kosmetik yang kita pakai sekarang, meh la folo citer aku sampai habis. Jangan bosan tau sebab banyak gambar aku selit sekali ni.



Naturel Kiss Beauty & Spa
No, 44, Jalan Pulai Ria 3
Bandar Baru Kangkar Pulai
81110 Johor Bahru
Johor

Tel : +60 19-773 2754

Waktu Operasi : 10 pagi - 7 malam





Ceramah diberi oleh Dr Siti Hamidah...eh..eh...Hamidah la...lepas ni harap-harap aku la plak yang akan bagi ceramah untuk produk sendiri. Doakan ya korang aku berjaya jadi terkenal satu hari nanti. Amin...!




Bermula kisah Dr Siti ni sendiri yang ada masalah tentang mencari produk yang sesuai dengan bibir dia yang tak berapa nak segar. Dulu macam-macam produk yang dia guna katanya. Antaranya Mary Kay, Lancome dan produk yang mahal-mahal la. Tapi tetap tak dapat selesaikan masalah yang dia hadapi. Akhirnya dia cuba buat R & D sendiri tentang kosmetik ni.

Bila habis PhD, dia mula buat research berkenaan Roselle maka terkeluar la idea nak buat kosmetik menggunakan bahan semulajadi. Produk yang dikeluarkan ni bebas dari chemical, halal dan selamat digunakan.




Kalau nak cantik dan nampak fresh, just sapu bedak dan oles lipstik je katanya. Haaa...betol tak macam amalan yang aku buat hari-hari ni? Jangan kata malas nak buat eh sebab benda tu sangat senang nak uruskan.

Tapi masalah dia, bila pakai tiap hari bibir nampak hitam dan kering, tu yang dia plan buat something new untuk diri sendiri. Nasib baik aku tak hadapi masalah yang sama macam dia sebab sebelum tido aku akan bersihkan semua yang ada kat muka dan bibir dan gunakan pulak kosmetik untuk malam. Masing-masing punya bahagian la.

Sempat dia buat demo kat situ bagaimana gunakan produk yang dihasilkan bole mencantikkan wajah tak sampai 2 minit. Aku pun terjebak sama la mencuba produk tu.




Takut dengar bila Dr Siti kata yang kita ni makan lipstik 2 hingga 4 kilogram dalam setahun. Macam mana cara korang makan, hanya korang ja yang tau macam mana cara korang telan. Huhu...

Bayangkan yang korang telan tu adalah bahan kimia yang confirm akan merosakkan organ dalaman. Terutama pada ibu mengandung yang akan terus ada effect kat baby nanti. Takut kan dengar?

Sebab tu la Dr Siti cipta produk kosmetik daripada bunga-bunga dan bahan semulajadi ni. Bahan asas adalah lilin lebah (bee's wax) dan vitamin E. Paling best sekali scrub bibir yang dihasilkan. Bila dah pakai, tak perlu basuh, nak jilat atau makan terus pun boleh. Best kan, senang kerja.




Dr Siti pernah tertipu dengan produk yang menggunakan jenama 'herb' tapi sebenarnya tak da satu pun kandungan dalam tu yang menggunakan herba. Semuanya 100% bahan sintetik. Dan yang paling takut sekali bila dia bagitahu lipstik yang warna tahan 24 jam, tak lekat kat cawan bila minum dan 'ikut warna darah' lagi la bahaya sebab gunakan bahan kimia methyl oxide. Uwaaa...nak nanges rasa bila dengar.

Sebenarnya harga kosmetik ni berpandukan bahan yang digunakan. Korang bayangkan kalau lipstik atau kosmetik murah yang boleh dapat dengan harga RM5 atau RM10 tu semua, bayangkan bahan murahan dalam tu. Bahayakan?.

Jadi jangan lah sayang keluar duit untuk beli kosmetik yang agak mahal sebab bahan digunakan adalah selamat. Macam maskara, elok dipakai setakat 6 bulan ja setelah dibuka. Lebih dari tempoh tu sila buang. Lagi pun, kalau mahal pun, biasanya boleh bertahan sehingga 2 atau 3 bulan ikut pada penggunaan. Dah jimat jugak kat situ. Betol tak?.







Korang layan dulu gambar dan harga produk yang aku bagi kat bawah ni eh. Kalau berminat PM aku laju-laju. Jangan lokek-lokek untuk diri sendiri tau. Ngeh-ngeh...



































Aku pun terjebak beli produk ni sampai ke kedai Dr Siti. Lagi la bila disambut staf yang ramah dan comel. Berbunga rasa hati. Gitew...











Siap buat demo lagi sekali sebelum dan selepas guna produk. Huhu...







Banyak anugerah yang Dr Siti dah terima sepanjang beliau terlibat dalam bisnes ni. Kita kalau nak folo founder produk, biarlah folo yang tau apa yang dia buat. Bukan main ikut ja apa yang kilang bagi. Bila tanya tak tau apa-apa. Ceh...
















Kalau nak tau kelebihan tentang produk ni boleh la roger aku. Tulis panjang-panjang ni nanti ada yang tak faham. Ni ja yang aku ingat masa ceramah yang disampaikan hari tu. Kira brilliant jugak la aku ni kan boleh ingat banyak benda. Kih-kih...




Ok la, sambung lagi lain kali. Mulakan hari korang dengan kosmetik yang bebas dari bahan bahaya seperti paraben, chemical, toksik dan lead untuk kekal cantik dan sihat.




Sayonara...Muah ciked...!.


Mangsa keadaan...huhu





















Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak