/**/
Subscribe Twitter

Pelbagai Produk Di Halal Fiesta Malaysia 2017


Caaakkkk...


Tak tau macam mana terjebak nak pergi tengok Halfest Msia kat Seri Kembangan hari tu. Tup-tup dah sampai depan pintu The Mines. Itu lah aku, tak da perancangan pun bole sampai ke mana ja.



Halal Fiesta Malaysia (Halfest)
Malaysia International Exhibition & Convention Centre (Mines)
Seri Kembangan, Selangor

23 - 27 Ogos 2017





Lecehnya kat sini adalah parking kereta. Siap ada mamat India tolong bagi jalan nak parking lepas tu kata Rm6 ya kak. Poyo sangat nih.




Sebelum masuk dalam dewan, korang dikehendaki pergi customer services dan daftar, isi segala maklumat yang diaorang nak. Lepas tu staf bagi aku stiker pink yang cute untuk letak kat mana je tempat yang korang suka. Aku letak kat bahagian lengan semata nak tunjuk lengan akak sadoooo...huhu.









Sebelum masuk sempat lagi berposing snap sana sini sebab tau kalau masa balik nanti mesti dah kepenatan berjalan. Apa lagi, meh folo instagram ahkak. Kui-kui..







Jangan lupa ambik troli. Jangan cakap tak nak membeli, tau-tau sebakul penuh troli tu nanti. Siap bagi nombor troli tu takut tak pulang semula. Walla...




Tak tau apa yang aku cari kat situ tapi yang aku perasan aku suka dengan susun atur booth kat situ. Tak berterabur dan selesa serta bersih. Tak la berlanggar punggung dengan orang sebelah kalau dah ramai sangat yang datang.




Macam-macam booth yang korang bole nampak kat sini promosi barang jualan masing-masing. Toiletries, kosmetik, coklat, pakaian, produk berunsurkan herba, makanan dan minuman. Meriah sangat uolls...







Paling best dapat jumpa Ustaz TV9, Chef Wan, Chef Ammar dan ramai lagi. Yang paling syok sekali adalah dapat makan dan minum free setiap booth bile staf bagi masa lalu depan gerai diaorang. Berebut-rebut nak rasa itu ini. Hai la geng bas sekolah ku.







Booth pelaburan dan booth yang tak da retis memang tak berapa nak ramai la. Moral of the story kalau nak bisnes cepat naik, bayar la artis, jangan bayar retis plak, nanti semua ke laut. Ngeh-ngeh...




Kalau korang ada syarikat, boleh lah join Halfest ni sebab diaorang hanya perlukan profil syarikat, logo syarikat dan senarai produk. Hantar ke www.halal.com.my.

Mudah-mudahan kalau korang dah join, produk keluaran korang akan diberi peluang untuk diniagakan di seluruh Malaysia dan Asean.




Sempat lagi aku skodeng booth Minyak Herba Asmak kat situ. Bertambah seronok siap jadi model pegang minyak lagi. Haha comel tak ahkak...? Muah ciked...




Ok ni ja nak story. Jumpa lagi di Halfest 2018. Bye...!!!


Kalau booth ni ada, mesti ramai serbu...


































Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak

Excited Tengok Sukan Sea 2017


Mari bersukan...


Walaupun Sukan Sea 2017 telah melabuhkan tirai nya, tapi aku tetap teguh dengan tirai blog ku ini. Masih terasa lagi bahang kemeriahan Sukan Sea yang lepas. Meh la kita tepek sikit citer tersebut kat dalam blog kenangan ni untuk bacaan di kala sunyi. Cewah bermadah berhelah plak pagi hari ni.



Sukan Sea 2017
MITEC
Kompleks Kerajaan
50480 Kuala Lumpur





Tak banyak yang dapat aku kongsikan sebab datang sini pun tanpa dirancang. Semua tempat aku memang main redah ja. Tapi setakat ni berbaloi la.

Pertama kali jejakkan kaki kat MITEC ni. Bayaran parking RM10. Waaa...mesti kaya sebab banyak kenderaan datang selama Sukan Sea berlangsung kat situ.




Sebelum tu sempat lagi cari makanan dulu sebab perut dah nyanyi lagu keroncong Mak Loyah. Kiosk kecil ja dan harga memang mahal dari biasa. Nasi Beryani Rm14 tak termasuk air.







Dah kenyang dan ada tenaga, apa lagi pergi la ke kaunter pendaftaran tanya dan tengok jadual permainan apa yang ada.




Malas nak tulis, aku snap je gambar. Senang citer. Seb baik staf tu pun sporting.




Sebelum tu nak bagitau. keluar masuk kat situ kena periksa dek Polis dulu ya, ala-ala pemeriksaan imigresen gitew. So leceh...




Tempat bertingkat dan ada hall yang ditetapkan untuk setiap acara permainan. mak ai, tinggi giler escalator tuh...tapi don wori Meed Mickey tak gayat. Hahaha...




Plan awal nak tengok gymnastic tapi malangnya tiket dah habis. Hamboi...cepat betol habis kan? Maklum acara paling win sekali abad nih...Hehe.




Acara pertama yang aku hadap adalah perlawanan hoki. Lupa plak pasukan apa. Aku enjoy tengok sebab aku memang minat hoki dan bekas pemain hoki sekolah. Gitew...eksyen sket nih, haha.







Selesai acara tu, aku hadap plak perlawanan pingpong. Ni bosan sebab aku tak berapa nak minat dan permainan sangat hambar. Tak rancak langsung. Kejap je stay sini.







Haaa...yang ni aku paling enjoyzzzz....nak tau apa? lawan pedang la apa lagi...




Serius tak berkedip mata aku tengok. Terasa macam aku plak yang bertarung kat pentas tu. Muahahaha...




Kalau ada lagi kat mana-mana acara ni aku akan tengok. Seronok wei...





Kat gelanggang bola tampar pun aku sekejap ja sebab tak berapa nak minat. Lain la kalau bola keranjang, aku bole hadap dari awal sampai akhir.







Acara boxing pun best jugak la. Bole tahan diaorang tu walau pun badan masing-masing tak berapa nak besar. Enjoy sikit ja la.







Tiada bayaran dikenakan hanya perlukan tiket masuk saja untuk tengok boxing. Yehaaaaa...




Tu ja la beberapa acara yang sempat aku tengok. Sebelum balik, sempat menyinggah kedai cenderahati dan tshirt. Mahal giler harga beb, tak kuasa nak beli.




Dapat jugak minum air milo ais percuma. Sedap plak tu. 3 cawan terus aku hirup. Haus sangat gamaknya. Huhu...







Ok, ni ja kenangan Sukan Sea 2017 yang berlangsung di Kuala Lumpur tempohari.




Jumpa lagi di lain entry...daaa!!!



Best jugak sukan nih...haha







Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak

Freeport A'famosa Outlet, Melaka


Selamat bershopping...


Kalau ulang alik Johor Bahru - Kuala Lumpur, aku mesti akan singgah Melaka semata-mata nak jumpa Pak Mydin. Tapi kali ni aku tambah lagi satu tempat. Nak tau aku pergi mana? Jom baca story kat bawah ni.



Freeport A'Famosa Outlet
Jalan Kemus / Simpang Ampat
78000 Alor Gajah
Melaka

Setiap hari 10 pagi - 10 malam

Tel: : +60 6-552 8961





Sampai ja kat depan A'Famosa outlet ni, terus aku terfikir, sama tak dengan JPO kat Johor? Kalau betol, memang sakit la kaki nak melangkah. Tapi bagai orang kata, kalau dah kaki shopping, jauh macam mana pun, akan sanggup di redah sampai puas hati.

Kawasan parking tak berapa nak luas dan sempit. Jadi korang yang baru nak pandai bawak kereta tu, hati-hati la sikit bila parking kat sini eh kalau tak nak kereta korang bercium sesama sendiri. Ngeh-ngeh...




Tak tau plak kat sini ada food court. Gasak la pergi melilau cari tempat makan dulu untuk isi perut biar tak pening masa tengah shopping nanti. Food court ni bersih dan kemas. Harga makanan tak sempat tengok sebab tak da hati nak jengah. Nanti korang cek sendiri eh.

Kereta tu aku tak tau bayar ke tak, rasanya untuk keliling area situ kot kalau korang tak larat nak jalan acah-acah warga emas gitew. Hehe...




Macam biasa, lebih kurang 60 buah kedai berjenama macam kat JPO jugak. Aku tak kira tau, dapat info dari staf kedai Carlo Rino. Cumanya JPO tu aku rasa lebih menarik kot sebab bertingkat dan ada pelbagai kedai makanan dan minuman.







Satu ja yang buat aku rasa teruja sikit, bila nampak bangunan yang unik dan menarik macam bangunan kat Belanda. Hamboi, macam lah dah sampai negara tu kan?. Haha...

Salah satunya adalah kincir air yang diletakkan di tengah-tengah kawasan dan dikelilingi pancutan air yang menyejukkan mata dan tekak. Korang boleh panjat naik ke atas bangunan kincir air tu dan posing la puas-puas. #akudiluarnegara. Kuang-kuang...







Kalau yang ramai bawak anak tu, boleh la korang heret diaorang ke kawasan permainan ala-ala fun fair tu. Yang dewasa tak payah berangan nak naik eh. Nanti kuda tu muntah. Bhahaha...




Macam biasa, dalam tak nak bershopping tu, terjebak jugak bila aku secara tak sengaja merembat 1 handbag dan 2 kasut Carlo Rino. Puas hati sangat. Hilang segala sakit kaki dan sebagainya. Muahahaha...




Pusing lagi terembat plak 3 pasang lagi kasut kat kedai lain plak. Haish...










Bab duit tak cukup tu, korang jangan risau sebab kat sini ada ATM yang boleh korang habiskan duit korang eh. Baru cakap dengan geng bas sekolah hari tu, patutnya sediakan ATM 2 in 1 (ATM & Cash Deposit) untuk memudahkan kerja. Sekarang dah ada pun. Taraaa...







Kalau ditanya aku nak datang lagi atau tak? Aku pilih jawapan tak. Sebab tak da apa yang menarik sangat kat situ.

Tapi untuk korang yang tak pernah sampai, boleh lah singgah sekejap. Kalau tak nak bershopping, korang boleh cuci mata dan bergambar serta berposing kat situ.




Ok ni ja nak share. Jumpa lagi di episod jalan-jalan seterusnya. Tata titi tutu...


Shopping sorang lagi bahagia...muahaha

Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak