/**/
Subscribe Twitter

Gotong Royong Bersih Kawasan Pejabat


Jom mula...

Minggu lepas dapat emel dari boss arahkan semua staf bergotong royong bersihkan kawasan luar pejabat. OMG...tak tau nak kata teruja atau macam mana?

Pertama sebab tak pernah lagi buat aktiviti macam ni sejak sekian lama. Kedua rasa seronok sebab dapat bergaul lebih mesra antara staf dalam suasana santai. Maklum ofis baru la katakan. Huhu...




Sekitar kawasan Blok
Universiti Teknologi Malaysia
Skudai Johor
(Lokasi tak dapat dinyatakan atas dasar keselamatan...kihkih)

8 pagi - 10 pagi





Plan asal aktiviti dimulakan pada jam 8 pagi dan habis 12 tghr. Tapi dek kerana semua konsisten buat kerja, so cepat la habis, awal dari waktu yang ditetapkan. Kebetulan pulak nak hujan. Apa lagi ambil kesempatan la nak cabut cepat. Haha...







Aktiviti dibahagikan pada beberapa bahagian. Bahagian Pengurusan Korporat & Bahagian Kewangan ditugaskan untuk membersihkan bahagian Hadapan Blok. Bahagian Pengurusan Projek & Unit RU ditugaskan untuk membersihkan bahagian belakang Blok (Bermula dari Parkir Pengurusan Blok).

Semua staf dikehendaki memakai pakaian sukan atau yang sewaktu dengannya. Ya la kot tak kan la korang nak bergotong royong pakai baju kurung dan berkasut tinggi? Haha...

Memang seronok sekali sekala berkumpul dan buat kerja beramai-ramai ni. Bole main-main lagi, bergurau, cabut rumput korek pasir. Dah rasa macam budak kecik plak. Huhu...













Setel tugas ja dan sampah dilonggokkan kat satu ceruk, apa lagi cepat-cepat basuh tangan dan capai la makanan yang telah disediakan. Alhamdulilah 2 in 1 hari ni. Sihat dan kenyang.




Next month kita berkumpul lagi ya. Bye...!!!!


Ni pun gotong royong namanyer...huhu


















Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak