/**/
Subscribe Twitter

Memory Lane Morning Market, Ipoh


Menggamit memori...


Korang pernah pergi pasar @ bazar karat? Kalau kat Johor ni Bazar Karat namanya. Operasi dari malam ke pagi. Aku dah up citer tu kat blog. Korang cari eh.

Citer kali ni bazar karat jugak tapi operasi dari pagi sampai tengahri seminggu sekali. Jom layan gambar-gambar aku kot la korang terpanggil nak pergi sini bila dah tengok gambar ni. Kui-kui...



Memory Lane Morning Market
Jalan Horley, Kampung Jawa
30300 Ipoh, Perak

Buka Ahad Sahaja 6 pagi - 1 petang





Kalu ikut hati tak da la minat sangat nak pergi sini sebab tengok kat blog macam tak berapa menarik tempatnya.




Tapi memandangkan tak tau nak ke mana, lagi pun dah sampai kat sini, kebetulan plak sama hari dengan jualan tu, so aku layan je la kaki ni pergi tempat camtu.







Tiada bayaran masuk ya..hehe..sebab barangan dibentang kat tengah-tengah jalanraya. Jadi ikut sukati korang la nak masuk dari area barat atau timur, selatan atau utara sebab pintu gerbang ada 2 kat situ.




Sesuai la panggil pasar karat sebab barang yang dijual kat situ majoriti dah berkarat atau sedap kan sikit bahasa tu barangan antik la. Aku round separuh ja sebab malas nak sampai hujung.

Panas bahang, mana la larat nak berjalan jauh. Tu acah-acah bawak payung tu. Kalau tak bawak memang tak da la aku nak lepak kat situ lelama.


















Sempat buat objek bayang-bayang diri. Haa...korang bole bayangkan tak kepanasan mentari masa tu? Selit sekali bergambar kat ceruk kedai mana ntah. Tu namanya aksi dah bosan dah. Haha...







Tak da apa benda yang menarik boleh dibeli kat situ cuma kita terpanggil ke nostalgia silam memandangkan barangan kat situ semua old school zaman aku kecik. Mesin taip, telefon dan sebagainya la. Memang menggamit memori sangat.

Patut la dan sesuai diberi nama Memory Lane sebab memang memori kita akan berputar semula bila tengok barangan antik kat situ. Huhu...
















Okay jugak kot kalau korang nak lepak sekejap kat situ untuk mengimbau kenangan lama. Aku sarankan korang pergi la eh.




Jom ke tempat lain plak yang katanya mesti singgah kalau ke Ipoh. Chow ching chong...!


Ni baru betol...noneng...










Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)


Minyak Herba Asmak