/**/
Subscribe Twitter

Ais Kepal Bits & Bobs Ipoh, Perak


Sejuk bangat dong...


Kalau korang lahir tahun 70 dan 80an, mesti korang tau dan pernah makan ais kepal kan?. Bagi yang tak tau tu, bole la skodeng story aku kat bawah ni.



Ais Kepal Bits & Bobs  
99 Jalan Sultan Yussuf (@ Kong Heng Square)
30000 Ipoh, Perak

Rabu - Isnin: 10 pagi - 5.30 petang





Masa aku pergi dengan geng-geng dulu, punya la berpusing cari gerai ais kepal ni. Sudahnya penat kaki berpusing satu bandar tapi tak jumpa. Hampeh betol...

Kali ni aku nekad nak paksa famili dan kakak aku cari gerai ais kepal ni. Aduhai, rupanya aku dah lalu dah tempat ni hari tu cuma tak masuk belah dalam bangunan tu ja. Tu la kalau orang kata bukan jodoh kan, memang tak akan jumpa jugak. Kui-kui...




Sampai je kedai tu, aku tengok banyak barangan klasik yang disusun kemas. Cantik jugak deko kedai ni, semua barang lama dipamer kat situ.










Orang plak beratur panjang nak beli ais kepal dan jualan lain kat situ. Bila aku tengok penjual, aku ada rasa tak selesa kat situ tapi disebabkan nak rasa, aku jamah ja la ais kepal yang anak aku beli.




Bole tahan jugak la rasanya. Bila nyonyot tu ada la rasa sirap, sarsi dan ais. Sejuk sikit tekak yang kering dahaga tu. Lagi sejuk dan kebas tangan pegang nak tunggu habis sedut ais kepal tu. Haha...

Harga pun murah, berbaloi la dengan rasa. Korang bole singgah gerai ni kalau ke Plan B nanti. Rugi tau kalau tak rasa. ngeh-ngeh...




Sempat lagi aku posing keliling tempat tu yang ada menjual aneka barangan ala-ala barangan Thailand. Lagi best aku snap gambar area tempat lama ala-ala old school gitew. Cantik kalau buat pre-wed kat sini.
















Setel ja ronda keliling tu, kitaorang pergi Angsana Mall pulak semata-mata nak main bowling. Seronok sekali sekala beriadah beramai bersama anak-anak buah yang dah besar panjang. Memori indah katanyer...













Ok guys, sambung lagi di lain entry. Tata titi tutu...


Ais kepal ke milo kepal...?






















Cerita Saya Yang Korang Mesti Baca Jugak :)






Meed-Disney Store @ Shopee


Bedung Bayi Zip - Dapatkan di Meed-Disney Store @ Shopee     Bedung Bayi Wrap

Kacip Fatimah Phyto Plus     Virgin Coconut Oil VCO